იმისათვის, რომ ელენთა იყოს ჯანმრთელი აუცილებელია ღვიძლი იყოს ჯანმრთელი, ამისათვის ორივე ორგანო უნდა გაიწმინდოს. კერძოდ ელენთა იწმინდება შემდეგნაირად: აიღეთ 1 სუფრის კოვზი სვიის გირჩები, 1 სუფრის კოვზი გულყვითელა, 1 სუფრის კოვზი ფარსმანდუკი დაასხით 400 მილილიტრი მდუღარე გააჩერეთ ერთი საათი, გადაწურეთ და მიიღეთ მთელი დღის განმავლობაში ყლუპ-ყლუპით. მიირთვით მხოლოდ ბოსტნეული, კომბოსტოს გარდა.
ღვიძლმა თუ სერიოზულად არ არის დავადებული, ტკივილი არ იცის, ტკივილი იცის ნაღვლის ბუშტმა: კლინიკა ნაღვლის ბუშტის ანთების დროს არის შემდეგნაირი: სიმძიმის გრძნობა მარჯვენა ფერდ ქვეშ; მწარე პირი; უგუნებობე; თავბრუხვევა; თავის ტკივილი და არტერიული წნევის მატება. თუ ღვიძლი სერიოზულად არის დაავადებული, მაშინ მარჯვენა ფერდ ქვეშ ტკივილი ჩხვლეტითი, ენე არის ყვითელი ნადებით და ენის გვერდები არის ლურჯი, განავალი არის თეთრი და ხშირად არის დეფეკაცია.
რეგისტრირებულია: ხუთშაბათი, 24 მარტი 2011 წ. 13:45
შეტყობინებები: 22
გამარჯობათ ღვინის შესაძულებელ წამალზე რომ გკითხეთ ახლობელზე ეს კომბოსტოს ტესლი საჩმელში რამდენხანს უნდა შეურიოს?და მეტი ახარ დაჩირდება თუ კიდევ განმეორება დაჩირდება ხოლმე რომ ჩაურიოს?
რეგისტრირებულია: ხუთშაბათი, 24 მარტი 2011 წ. 13:45
შეტყობინებები: 22
კიდევ მაქვს შეკითხვა ჩემს დას ელენთა არ აკვს ავარიაში მოყვა და გაუსკდა და ამოუღეს მის შემდეგ ხშირად გამოსდის კისრის გვერდით ჯირყვალი და უთხრა ექიმმა ელენთის ბრალიაო იკეთებს სტრეპტომიცინს უკვე მასიურად გამოსდის ჯირყვალი ამდენხანს ხშირად არ გამოდიოდა და ეხლა ხშირად გამოდის და ვფიქრობთ რომ მიეჩვია ორგანიზმი სტრეპტომიცინს და ახარ შველისთკო და თქვენ თუ რამეს გვირჩევთ რომ შევცვალოთ სტრეპტომიცინი რაიმე სხვა ანტიბიოტიკით?გმადლობთ
კომბოსტოს თესლი საერთოდ ღვინოში უნდა გაერიოს და მაშინ აქვს სწრაფი შედეგი, მაგრამ რადგან პაციენტის გვერდის ავლით კეთდება მაშინ საჭმელში უნდა გაერიოს დაახლოებით ერთი თვის მანძილზე.
ელენთა სისხლ მბადი ორგანოა და მისი ამოღება ორგანიზმში გარკვეულ ცვლილებებს იწვევს, განსაკუთრებით ლიმფურ კვანძებზე; ამიტომ დიდი ხნით ანტიბიოტიკის მიღება არ არის სასურველი. მე გირჩევთ გარეგან კომპრესებს. მაგალითად კალენდულის სპიტხსნარის კომპრესს და დასალევადაც თუ გამოიყენებთ ურიგო არ იქნება.