ყვავილოვანი კომბოსტო (რუს. Цветная капуста, ინგ. Cauliflower)
ყვავილოვანი კობოსტო შეიცავს ცილოვან და ასკორბინის მჟავას, ეს შემცველობა უფრო 2-3 ჯერ მაღალია, ვიდრე კომბოსტოში. იგი შეიცავს ვიტამინებს - A, D, E, K, H, PP, B ჯგუფს. ვიტამინ H (biotin). ეს ვიტამინი ხელს უწყობს სილამაზეს, ასე რომ ხშირად შედის კოსმეტიკურ საშუალებებში.
ყვავილოვანი კომბოსტო ასევე შეიცავს ცხიმებს და ნახშირწყლებს, ორგანულ და ცხიმოვან მჟავებს, სახამებელს, შაქარს, კალიუმს, კალციუმს, ქლორს, ფოსფორს, მაგნიუმს, გოგირდს, ნატრიუმს, სპილენძს, რკინას, მანგანუმს, თუთიას, და კობალტს.
ყვავილოვანი კომბოსტო, ხელს უშლის კიბოს უჯრედების განვითარებას. განსაკუთრებით სარძევე ჯირკვლის და პროსტატის კიბოს მამაკაცებში.
ბევრი ექიმი ურჩევს ყვავილოვან კომბოსტოს მიღებას გასტრიტის, კუჭის წყლულის, ასევე გამოყენება ჩვილ ბავშვთა საკვებად. რეკომენდებულია მოხარშული ყვავილოვანი კომბოსტო, ღვიძლის და ნაღვლის ბუშტის, რადგან ის ხელს უწყობს ნაღვლის სეკრეციას, კარგი საშუალებაა თირკმელების დაავადების დროს.
ახალი წვენი ყვავილოვანი კომბოსტოსი ეხმარება კუჭის წყლულის და 12 თორმეტგოჯა ნაწლავის წყლულის მოშუშებას. იგი შეიცავს ვიტამინ U-ს.
ყვავილოვანი კომბოსტოს სუფთა წვენი ეხმარება ორგანიზმს ჭარბი წონის მოშორებას. ყვავილოვანი კომბოსტო არის სასარგებლო ახალი გამოწურული. ზოგადად, ყვავილოვანი კომბოსტო ინახება 0 ° C მდე 10 დღის განმავლობაში. გრილ ადგილას.
სტატიის ავტორი - მაიკო ლომსაძე, სრული პროფესორი, დოქტორი
შენიშვნა: გირჩევთ გაიაროთ სრული დიაგნოსტიკა, რადგან არცერთი დაავადება ერთ ორგანოში არ წარმოიშვება სხვა ორგანოებში დარღვევების გარეშე. გაგიჩნდათ კითხვები - მიმართეთ საიტის ფორუმს!