ხურმის ნაყოფი ძალიან დიდი საკვები ღირებულებისაა. ძირითადად იგი შეიცავს გლუკოზას და საქაროზას. ასევე ვიტამინ C-ს, პროვიტამინებს და ლიმონმჟავას, მდიდარია რკინით, კალციუმით, სპილენძით, მანგანუმით და კალციუმით.
ხურმას აქვს მატონიზირებელი თვისებები. იგი აუმჯობესებს მადას, აწყნარებს ნერვულ სისტემას. იცავს ორგანიზმს ათეროსკლეროზისა და სისხლძარღვთა დაავადებებისაგან, ხურმა შეიცავს სპილენძს, თუთიას, ნატრიუმს, კალიუმს, მაგნიუმს, კალციუმს და რკინას.
ხურმაში არის ბევრი მაგნიუმი, კალიუმი, ბეტა კაროტინი, რომელიც იცავს ორგანიზმს კიბოსაგან. ხურმა არის სასარგებლო თირკმელების და გულის დაავადებებისათვის. ხურმა შეიცავს 2 ჯერ მეტ დიეტურ ბოჭკოვანას და მინერალებს ვიდრე ვაშლი. ხურმა არის შარდმდენი და მატონიზირებელი თვისებების მქონე ხილი. მას გააჩნია ბაქტერიოციდული აქტივობა. კარგი საშუალებაა ფილტვების ანთების და ბრონქიტის დროს!
რადგან შაქრის დიდი შემცველობით გამოირჩევა ხურმა უარყოფითად მოქმედებს შაქრიან დიაბეტზე!
სტატიის ავტორი - მაიკო ლომსაძე, სრული პროფესორი, დოქტორი
შენიშვნა: გირჩევთ გაიაროთ სრული დიაგნოსტიკა, რადგან არცერთი დაავადება ერთ ორგანოში არ წარმოიშვება სხვა ორგანოებში დარღვევების გარეშე. მხოლოდ კომპლექსური მკურნალობა იძლევა სასურველ შედეგი. გაგიჩნდათ კითხვები - მიმართეთ საიტის ფორუმს!